Talous & yhteiskunta

Anton Kimpfler – antroposofisen hengentieteen yleisinhimillisyyden välittäjä

Suomalaisen kesän valovoimat eivät hiipuneet pandemiankaan aikana: Vihdin antroposofinen työryhmä järjesti elokuun alussa 2021 jo tuttuun tapaan kesäseminaarin perinteikkäässä Päivölän virkistyskodissa Nummelassa. Kirjailija Anton Kimpfler ja pianisti Steffen Hartmann alustivat ja esitelmöivät pääteemanaan ”Terveen keskuksen etsintää” kolmelta näkökannalta: suhteessa omaan itseemme, suhteessa toisiin ihmisiin ja suhteessa maailman kokonaisuuteen ja sen ongelmiin. Mitä parantavia virikkeitä vaikuttaa ajassamme ja mistä voimme löytää niitä ja saada tukea? Seminaarin ohjelmaan sisältyi myös antroposofisen lääkärin Michael Hufschmidtin terapeuttinen seminaari. Iltaesitelmiin virittäydyimme Steffen Harmannin ystävän, ensi kertaa Suomessa vierailleen Almuth Steffensin ohjaamin eurytmiaharjoituksin. Tutustuimme syvällisiin ajatuksiin, harjoittelimme aktiivista kuuntelua, keskustelimme ja keräsimme uusia voimia talven varalle. Steffen Hartmannin konsertti ”Vapaus ja apokalypsi” Vihdin seurakuntatalossa oli vaikuttava ja kaunis päätös seminaarille. Konsertissa kuultiin Beethovenin myöhempiä pianosonaatteja ja Torben Maiwaldin moderni Chaconne. 

Viimeisimmät artikkelit