Uskonto & henkisyys

Vuodenaikojen kierto maan hengitystapahtumana ja juhla-aikojen perustana. Osa 2/2

Vuoden kiertokulku täyttyy, kun aurinko on kiertänyt eläinradan kaikki kaksitoista merkkiä. Sisään- ja uloshengitys vuorottelevat rytmisesti. Talvella maan sielu ja henki ovat vetäytyneet maan sisään ja kesällä ne vastaavasti antautuvat kosmokselle täydessä uloshengityksessä. Syksyn ja kevään tasaus- ja seisauspäivät tasapainottavat vuoden kulkua. Ihminen mikrokosmisena olentona seuraa olemuksellaan tätä makrokosmista hengitystapahtumaa. Jokaisen neljän – pohjoisella pallonpuoliskolla selkeän – vuodenajan kohokohta on vuodenaikajuhla. Juhlissa vaikuttavat Rudolf Steinerin mukaan parantavat voimat ja juhlat ovat tie näiden voimien lähteelle. Mikael-juhla, joulu, pääsiäinen ja juhannus toteuttavat jokainen oikein ymmärrettyinä omaa henkistä tehtäväänsä, eivät pelkästään traditioita.

Viimeisimmät artikkelit